Recepten voor jullie.

Hier zullen we regelmatig lekkere gerechten voor jullie plaatsen, succes en smakelijk

Surinaamse schotel met kouseband

  • 150 gr nepvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr kouseband
  • 1 tomaat
  • 3 aardappels
  • 1 el olie
  • 0,5 bouillon tablet
  • 1 rode peper
  • zout , peper
  • 2 el. seroendeng

Let op met de rode peper: niet in je ogen wrijven of je lenzen in doen.


Snijd het vlees in dunne reepjes, Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd het in stukjes van 3-4 cm.Tomaat in partjes snijden. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm .Verhit de olie in de pan en bak het vlees rondom bruin.Voeg de ui, knoflook, kouseband en aardappels toe en roerbak alles 1-2 minuten. Voeg de tomaat, bouillontablet en het hele pepertje toe. Giet ca. 1 dl. warm water erbij en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven in ca. 10 minuten.Verwijder het pepertjes en voeg naar smaak zout en peper toe. Geef de seroendeng er apart bij.